1) پروانه ساختمان را چه کسی صادر می کند؟

در صورتی که زمین در محدوده شهری باشد از شهرداری ها و در صورتی که زمین خارج از محدوده مناطق غیرشهری باشد، باید از محیط زیست و شهرسازی ، استانداری‌ها پروانه ساختمانی اخذ شود.

2) چگونه درخواست پروانه ساخت بدهیم؟

برای اخذ پروانه ساختمانی باید به شهرداری یا فرمانداری مراجعه و درخواست دهید .

 ضمیمه کردن فتوکپی محضری از سند مالکیت (در موارد استثنایی می تواند سند جایگزین سند مالکیت نیز باشد)، پروژه معماری، پروژه استاتیک، پروژه های برق و تاسیسات، محوطه سازی، تصاویر و محاسبات پروژه ، یک طرح با مرجع به درخواست الزامی است .

توجه: در صورتی که زمینی که در آن ساختمان ساخته می شود مشاع باشد (زمینی که خانه در آن ساخته می شود باید حتما مجوز ساخت داشته باشد) اسناد مالکیت کلیه سهامداران یا گواهی ثبت زمین که وضعیت مالکیت را نشان می دهد به پیوست ارائه شود.

3) پروژه معماری چیست و چگونه تهیه می شود؟

پروژه معماری، در واقع همان نقشه‌ای است که توسط معمار تهیه می‌شود و بخش‌های مختلف بنا و ابعاد آن در آن مشخص می‌شود. این پروژه شامل پلان تمامی طبقات و نمای بنا است.

4) نقشه تاسیسات چیست و چگونه تهیه می شود؟

 نقشه‌ای که در آن مشخصات فنی، محاسبات لازم، مکان های داخل ساختمان و خطوط ارتباطی لازم در خصوص برق، گرمایش، تهویه، تهویه مطبوع، گاز طبیعی و لوله کشی ساختمان مورد نظر را نشان می دهد.

تاسیسات برقی توسط مهندس برق و گرمایش و تهویه و لوله کشی توسط مهندس مکانیک تهیه می شود.

5) نقشه استاتیک چیست و چگونه تهیه می شود؟

نقشه‌های استاتیکی متشکل از نقشه ها در مقیاس های مختلف توسط مهندس عمران با در نظر گرفتن بررسی های زمینی تهیه می شود.

6) نقشه محوطه چیست و چگونه تهیه می شود؟

نقشه محوطه‌سازی، نقشه‌ای است که مقررات زیست محیطی مربوط به ساختمان را نشان می دهند و شامل نقشه فضای سبز و مشاعات تفریحی و … است.

7) چند روز طول می کشد تا شهرداری پروانه ساختمانی را صادر کند؟

شهرداری ها یا فرمانداری ها پس از رسیدگی به درخواست و ضمائم آن، در صورتی که آن را ناقص یا نادرست ندانند، حداکثر ظرف سی روز از تاریخ درخواست، پروانه ساختمانی را صادر می کنند.

8) در صورت وجود مدارک ناقص یا نادرست در درخواست و نقشه‌ها چه اتفاقی می افتد؟

کلیه نواقص و اشتباهات مربوطه ظرف مدت پانزده روز از تاریخ درخواست کتباً به مالک زمین اعلام می شود. مالک ساختمان پس از اصلاح نواقص و خطاها مجددا درخواست می دهد. شهرداری یا فرمانداری پروانه ساختمان را ظرف پانزده روز از تاریخ درخواست صادر می کند.

9) مدت زمان اعتبار پروانه ساخت چقدر است؟

زمان شروع ساخت دو سال از تاریخ صدور پروانه می باشد. اگر ساخت و ساز در این مدت شروع نشود یا شروع شود اما به هر دلیلی ظرف پنج سال تکمیل نشود، پروانه باید تمدید شود.

10) آیا برای ساختمان در روستاها پروانه ساختمانی لازم است؟

طبق قانون ساخت و ساز، برای ساختمان های مسکونی، کشاورزی و دامپروری در روستاها و دهیاری ها غیر از شهرداری ها و مناطق مجاور و ساختمان هایی مانند خواربار فروشی، سبزی فروشی، آرایشگاه، نانوایی روستا، قهوه خانه ها و رستوران های روستایی که پاسخگوی نیاز مردم ساکن در روستا باشد پروانه ساختمانی لازم نیست.

اما نتیجه بررسی و نقشه این ساختمان ها باید پس از تایید استانداری به ستاد اعلام شود. این سازه ها باید با بافت محلی و ویژگی های معماری، هنر و قوانین بهداشتی مطابقت داشته باشند. مسئولیت مطالعات و پروژه ها بر عهده معماران و مهندسان است.

این سازه ها در سامانه اطلاعات آدرس ملی و طرح های کاداستر ثبت می شوند.

  11) پس از اتمام ساخت چه باید کرد؟

پس از اتمام ساخت و ساز، برای استفاده از ساختمان باید از شهرداری یا فرمانداری صادرکننده پروانه ساخت، مجوز دریافت کرد. و مشخص شود که ساختمان مطابق پروانه و ملحقات آن احداث شده و هیچ گونه خطری در کاربری آن وجود ندارد، که به آن اسکان گفته می‌شود.

 12) بازرسی ساختمان تکمیل شده چند روز طول می کشد؟

شهرداری ها یا فرمانداری ها باید حداکثر ظرف 30 روز درخواست مالکان ساختمان را نهایی کنند. اگر در مدت زمان مذکور انجام نشود، استفاده از کل ساختمان یا قسمت تکمیل شده مجاز تلقی می شود.

  13) چه ساختمان هایی نمی توانند خدمات سکونت دریافت کنند؟

ساختمان هایی که مجوز سکونت برای آنها اعطا نشده باشد، تا زمانی که موفق به دریافت مجوز نشوند، نمی توانند از خدمات و تاسیسات برق، آب و فاضلاب بهره مند شوند.

   14) اگر ساخت و ساز بدون پروانه انجام شود یا ساختمان با پروانه مطابقت نداشته باشد چه اتفاقی می افتد؟

در صورتی که مشخص شود ساخت و ساز بدون اخذ پروانه شروع شده و یا برخلاف پروانه احداث شده باشد، از سوی شهرداری یا فرمانداری ها متوقف می شود. اطلاعاتی که نشان دهد بنا ناقض قانون منطقه‌بندی است به اداره ثبت اسناد و املاک گزارش و در قسمت اظهارنامه‌های دفتری ثبت می شود.

  15) چند روز طول می کشد تا پروانه با ساختمان پلمب شده مطابقت داده شود؟

صاحب بنای پلمپ شده بایستی ظرف حداکثر یک ماه، بنا را با پروانه اخذ شده مطابقت دهد، در صورتی که در طول این مدت یا کمتر از این مدت، تشخیص داده شود که رفع اشکال بنا، انجام شده است، پلمپ برداشته می‌شود و ساخت و ساز می‌تواند ادامه داشته باشد.

پیام بگذارید

X